Juniorivalmennukset

OR järjestää valmennusta alle 18-vuotiaille OR:ia edustaville ratsastajille, jotka haluavat oppia uutta este- ja/tai kouluratsastuksessa oman tai vuokrahepan kanssa.

Ryhmiin toivotaan sitoutumista, jotta ohjaajat voivat suunnitella tasaisia ryhmiä ja valmennus etenee systemaattisesti.

________________________________________________________________________________________

Ohjaajat:
Ryhmien ohjaajat ovat kaikki aikuisia Oulun Ratsastajien seuratoiminnassa vuosia mukana olleita, joilla on pitkä kokemus hevosten kanssa toimimisesta. Kaikki ovat myös ohjanneet ratsastajia aikaisemminkin. Ohjaajilla ei kuitenkaan ole varsinaista ratsastuksenopettajan tai –ohjaajan koulutusta.

Junnukoulut:

Maija Kärkkäinen, p.0405256084

Junnuesteet:

Maija Kärkkäinen, p.0405256084

Vaatimukset osallistujille:

• Oulun Ratsastajat ry:n jäsen (sis. vakuutuksen)
  • Alle 18-vuotias
  • Käytössä oma tai vuokrahevonen tai -poni
  • Halu ja motivaatio oppia ja kehittyä

Lähtötaso:

• Ratsastuksen perustaidot = helppo C eli hevonen ja ratsastaja pystyvät toimimaan kaikissa kolmessa askellajissa: käynti, ravi, laukka, ratsastusradan tiet, rataesteet 40 cm.
  • Hevonen/poni vastaavat perustaidot.
  • Lähtötaso arvioidaan kunkin valmennukseen hakeneen kohdalla ja sen mukaan jaetaan ryhmät eri tasoisiin.

Valmennusten tavoitteet:

• Tarjota ohjattuja ratsastustunteja junioreille, jotka eivät ole muun valmennuksen piirissä, kuten esim. aluevalmennus.
  • Tarjota ohjausta ja opetusta niille, jotka muuten ratsastaisivat yksin, eli tarjota turvallinen tilanne opetella esim. esteratsastusta mikä ilman valvontaa on vaarallista.
  • Kannustaa junnuja osallistumaan seura- ja aluetason kilpailuihin.
  • Valmentaa ja ohjata lahjakkaita junnuja eteenpäin, jotta saadaan tulevaisuudessa seuraa edustavia kilparatsukoita.
  • Tarjota opetusta kunkin oppilaan tason mukaan.

Ryhmät

• Ryhmäjako ratsastajien ja hevosten mukaan.
  • Maks. 4-5 oppilasta/ryhmä.
  • Ryhmiä voidaan muuttaa ilmoittautuneiden toiveiden, kiinnostuksen ja tason mukaan.

Aikatauluista tiedotetaan tekstiviestein valmennuksiin osallistuville. Maneesin suuri käyttö aiheuttaa usein muutoksia.

Valmennuksiin tulo

Kouluvalmennuksiin tullaan noin 10 min ennen omaa tuntia. Ei siis tarvitse verrytellä itse vaan verryttely tapahtuu ohjattuna.

Estevalmennuksiin tullaan noin 15 min ennen oman ryhmän alkua. Ennen ryhmän alkua kevennellään molempiin kierroksiin ja laukataan vähän. Ratsastajien tai heidän avustajiensa (kaverit, vanhemmat, hoitajat…) täytyy osallistua esteiden rakentamiseen ennen ensimmäistä ryhmää ja purkamiseen toisen ryhmän jälkeen. Kun mahdollista, ryhmän 2 ratsastajat tulevat rakentamaan ja ryhmän 1 ratsastajat purkamaan esteet.

Maksut

Valmennus maksaa 5 €/kerta ja se maksetaan käteisellä jokaisella ratsastuskerralla.

Valmennuksiin sitoutuminen ja peruutukset

Ryhmissä mukana olevat sitoutuvat osallistumaan pääosaan valmennuskerroista valmennusten suunnittelun helpottamiseksi (ryhmäkoot, ajat, harjoitukset jne.). Jos ei pääse valmennukseen (tai lopettaa osallistumisen), ilmoitetaan siitä suoraan valmentajalle tekstiviestillä (jommalle kummalle este-/kouluvalmentajalle valmennuksesta riippuen).

Seuratoimintaan osallistuminen

Junioriratsastajat ja heidän vanhempansa toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi mukaan Oulun Ratsastajien talkootoimintaa. Esimerkiksi kilpailujen järjestämisessä tarvitaan talkootyön tekijöitä kahvin keitosta estetuomariin. Mm. kisakanttiinin pidosta kertyvillä rahoilla rahoitetaan junioritoimintaa, kuten näitä valmennuksia. OR opastaa ja tarvittaessa kouluttaa talkoolaiset tehtäviinsä.

Lisätietoja:
Valmentajat, yhteystiedot edellä