Juniorit

Oulun ratsastajien toiminnan tavoitteena on harjoittaa säännöllistä, kiinnostavaa, innostavaa ja kouluttavaa nuorisokerho- ja klubitoimintaa, jossa jäsenet viihtyvät yhdessä ja tuntevat yhteenkuuluvuutta seuraan.

Tavoitteen saavuttamiseksi seura on nimennyt johtokunnassa nuorisovastaavan. Mikäli haluat osallistua toimintaan joko nuorena tai aikuisena, ota rohkeasti yhteyttä.

Seura osallistuu Nuori Suomi toiminnan mukaiseen nuorisotoimintaan. Seura lähettää 2-3 nuorisotoiminnan vetämisestä kiinnostunutta Nuori Suomi-ohjaajakurssille.

Seura järjestää koulutusta nuorten hevostaitojen kehittämiseksi ja kannustaa hoitomerkkien suorittamista.

Seura huomioi liiton pääteeman järjestäen aiheeseen liittyviä tapahtumia ja koulutusta. Seura tiedottaa jäsenilleen poni- ja juniorikilpailusarjoista. Myös ratsastuskoulutoiminnalla on tärkeä rooli seuran nuorisotoiminnassa. Kaikkiin alkeiskursseihin sisältyy teoriatunnit hevosen perushoidosta. Ratsastuskeskuksen hevosilla on nimikkohoitajat, joiden taitoja kehitetään päivittäisellä ohjauksella sekä seuran hoitajakursseilla. Hoitajat kokoontuvat säännöllisesti käymään ohjatusti läpi hoitajan velvollisuuksia ja vastuita. Ratsastuskeskus myös kannustaa juniorioppilaitaan osallistumaan harjoituskilpailuihin ja mahdollisesti myös aluekilpailuihin.