Ratsastusalueet

Oulun Ratsastajien toiminnan keskuspaikkana on Äimäraution hevosurheilualueen ratsastusalueet.

Alueella on 40 m * 70 m ratsastuskenttä ja maneesi. Maa-alueet on vuokrattu Oulun kaupungilta. Maneesi on seuran omistuksessa. Maneesin laajennusosa otettiin aktiivikäyttöön 1.3.2004. Laajennuksen jälkeen maneesi on Pohjois-Suomen suurin 24 m * 138 m. Puolet maneesista on vuokrattu Äimäraution ratsastuskeskuksen ratsastuskoulutoimintaan ja toinen pääty varattu yksityisratsukoiden käyttöön. Seura on vastannut maneesin ja kentän käytöstä ja ylläpidosta käyttäjäratsukoiden ja heidän sidostahojensa talkootyöllä ja ulkopuolisilta ostetuilla palveluilla.

Ratsastusalueiden ylläpidon ja huollon rahoittamiseksi seura perii käyttäjiltä hevoskohtaista johtokunnan määrittelemää kuukausittaista ratsastusaluemaksua, jonka suorittamalla yksittäisellä seuran jäsen- ja seuraa edustavalla ratsukolla ja ratsastuskoulun hevosilla on ollut oikeus käyttää seuran hallitsemaa maneesia ja kenttää johtokunnan laatimien ratsastuspaikkasopimuksen ja -sääntöjen mukaisesti. Maneesin/ratsastusalueiden käyttölupaa anotaan kirjallisesti, jolloin varmistetaan, että kaikki maneesin/ratsastusalueiden käyttäjät ovat tietoisia käyttöä koskevista säännöistä.

Maneesin yhteydessä ovat OR:n kerhotilat sekä tuomaritorni tarvittavine kuulutus- yms. laitteistoineen ja toimistotilaa Oulun Ratsastajille. Tiloissa toimii myös Oulun Pokaali ry:n toimisto. Kerhotila palvelee kaikkia seuran jäseniä erilaisten kokousten ja tapahtumien järjestämispaikkana. Tilassa on myös keittiö/kanttiinitila.

Maneesin ja ratsastusalueiden lisäksi Äimärautiolla on Oulun kaupungin ylläpitämä ratsupolku sekä ravirata, joita myös ratsastajat voivat käyttää käytöstä annettujen ohessa olevien ohjeiden mukaisesti. Kesällä 2005 Oulun Ratsastajat sai kaupungilta luvan rakentaa Poikkimaantien eteläpuolisiin maastoihin maastoesteitä. Maastoesteitä hypätessä on syytä noudattaa ohessa olevia sääntöjä jo turvallisuussyistä.